Focar de gripă aviară în Giurgiu. Mii de păsări de la o fermă au fost eutanasiate prin gazare3Foto© realitatea.net

Focar de gripă aviară în Giurgiu. Mii de păsări de la o fermă au fost eutanasiate prin gazare

, 4 știri, 7 vizualizări

Specialiștii sanitar veterinari au decis, după o amplă anchetă epidemiologică, eutanasierea prin gazare a unui număr de aproximativ 33 de mii de păsări, împreună cu ouăle reținute, dintr-o fermă din localitatea Braniștea, în comuna Oinacu din județul Giurgiu.

Urmează ca întreaga suprafață a fermei să fie dezinfectată. În același timp, au fost impuse restricții de mobilitate pentru oameni, mijloace de transport, furaje, astfel încât să fie evitat orice risc de răspândire a virusului.

Focarul a fost confirmat în urmă cu o săptămână - pe 18 martie.

„Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prezența virusului gripei aviare la păsările dintr-o exploatație comercială din localitatea Braniștea, comuna Oinacu din județul Giurgiu, cu un efectiv de aproximativ 33 de mii de găini ouătoare, motiv pentru care la nivel local a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Giurgiu, care a adoptat Programul de Măsuri pentru combaterea focarului de gripă aviară”, se arată într-un comunicat de presă al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA.