Imagini impresionante: salvamontisti epuizati dupa o interventie de 19 ore6Foto© observatornews.ro

Imagini impresionante: salvamontisti epuizati dupa o interventie de 19 ore

, 7 știri, 43 vizualizări

„Eroică, riscantă și epuizantă”, așa a fost descrisă misiunea salvamontiștilor din Argeș și Sibiu. Pe timpul nopții, au pornit într-o intervenție pe care au încheiat-o după aproape 19 ore. Zona în care s-au aventurat cei doi alpiniști este extrem de periculoasă, iar supraviețuitorul a stat agățat de o stâncă, toată noaptea, până când echipele de salvare au ajuns la el. Celalalt alpinist, care s-a prăbușit de la înălțime, nu a mai putut fi salvat. Victimele au fost coborâte de pe munte cu elicopterul.

Unul dintre salvatorii montani a dat detalii despre modul în care s-a desfășurat acțiunea contra cronometru. Turiștii au urcat pe un perete care se escaladează exclusiv iarna și au sunat abia după ce s-a întâmplat tragedia, iar întunericul a îngreunat mult acțiunea. Imagini cu salvatori montani care dorm sub cerul liber, la finalul acțiunii de salvare din Munții Făgăraș, la care au participat salvatori din Sibiu și Argeș au fost postate pe rețelele sociale.

Cornel Zărescu, unul dintre salvamontiștii care au urcat noaptea pe peretele abrupt, a povestit pe pagina sa de Facebook întreaga experiență.