Îndemnul Patriarhului Daniel către toți românii. Mesaj cheie de Ziua Mondială a Rețelelor de Socializare3Foto© capital.ro

Îndemnul Patriarhului Daniel către toți românii. Mesaj cheie de Ziua Mondială a Rețelelor de Socializare

, 7 știri, 80 vizualizări

"În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar și pastoral foarte util, întrucât o mare perioadă de timp credincioșii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii. Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace și bucurie, mai ales că foarte mulți oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranța zilei de mâine, teama de îmbolnăvire și de moarte.

Le mulțumim eparhiilor, parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române că au răspuns cu promptitudine îndemnurilor noastre și nevoilor spirituale ale credincioșilor, asigurând transmiterea Sfintei Liturghii și a celorlalte slujbe pe rețelele de socializare.

Prin slujbele Bisericii difuzate online, perioada de însingurare și neliniște a fost transformată într-una de speranță și comuniune, credincioșii așteptând cu multă responsabilitate și încredere în Dumnezeu momentul participării liturgice reale, de care astăzi ne bucurăm", se arată în mesajul citat de Basilica.ro.