Instanța supremă obligă din nou Secția specială să finalizeze dosarul Laurei Codruța Kovesi privind extrădarea fugarului Nicolae Popa4Foto© capital.ro

Instanța supremă obligă din nou Secția specială să finalizeze dosarul Laurei Codruța Kovesi privind extrădarea fugarului Nicolae Popa

, 7 știri, 28 vizualizări

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) obligă din nou SIIJ să finalizeze dosarul Laurei Codruța Kovesi, astfel că Secția specială are termen până pe 1 aprilie să încheie ancheta în care este vizată fosta șefă a DNA. Cazul a fost deschis de procuroarea Adina Florea care o acuză pe Kovesi de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în țară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Decizia de marți de la Instanța supremă vine după ce Kovesi a depus o contestație în care arată că Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) tergiversează ancheta deschisă încă din anul 2018.

Astfel, un judecător a admis contestația depusă de Laura Codruța Kovesi, care în prezent este șefa Parchetului European, și a stabilit ca acest dosar să fie finalizat până la 1 aprilie. Astfel, procuroarea cazului trebuie să emită o decizie – fie de clasare a cauzei, fie de trimitere în judecată.