Investigație pe piața medicamentelor declanșată de Consiliul Concurenței2Foto© economie.hotnews.ro

Investigație pe piața medicamentelor declanșată de Consiliul Concurenței

, 9 știri, 34 vizualizări

O nouă investigație pe piața medicamentelor declanșată de Consiliul Concurenței, care suspectează un abuz de poziție dominantă al Boehringer Ingelheim pentru blocarea concurenților. Ancheta vizează comercializarea medicamentelor anticoagulante orale directe și a celor destinate tratamentului bronhopneumopatiei cronice obstructive, potrivit unui comunicat al autorității de concurență.

Investigația a plecat de la faptul că Boehringer Ingelheim a implementat unele strategii de marketing ce vizau ca, prin interacțiuni cu profesioniștii din domeniul sănătății, să influențeze prescrierea în favoarea medicamentului său, Pradaxa, din aria anticoagulantelor orale directe, autoritatea deținând indicia în acest sens. Acțiunile firmei au avut ca efect limitarea dezvoltării  pieței și accesul pacienților la alte medicamente din această gamă.

Pe de altă arte, Consiliul Concurenței deține indicii că Boehringer Ingelheim ar fi împiedicat intrarea pe piață a medicamentului generic al Spiriva, implementând o strategie de transfer a pacienților către Spiolto Respimat, produs inovativ cu aceleași indicații terapeutice.