Ioana Mihăilă: Faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare4Foto© wall-street.ro

Ioana Mihăilă: Faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare

, 7 știri, 143 vizualizări

Faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de de îngrijorare, a declarat marți seara ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

"Faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populației care dorea să se vaccineze și a ajuns să se vaccineze, există o parte a populației care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare și cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populației care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape și foarte ușor disponibil", a spus ministrul Sănătății, la postul B1 Tv.

Ea a subliniat că accesul la vaccin nu mai reprezintă o problemă.

"Nu cred că mai este neapărat o foarte mare problemă de acces la vaccin. Probabil că ea mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a țării accesul la vaccin există și el este destul de facil. Probabil că acum oamenii au nevoie de mai mult timp să ia decizia de a se vaccina.