Iohannis: Neînfăptuirea actului de justiție cu privire la crimele din timpul Revoluției - punct nevralgic al societății noastre2Foto© hotnews.ro

Iohannis: Neînfăptuirea actului de justiție cu privire la crimele din timpul Revoluției - punct nevralgic al societății noastre

, 5 știri, 14 vizualizări

„Decembrie 1989 reprezintă momentul care a schimbat definitiv parcursul României. Prin credința și voința românilor care nu au mai suportat umilințele regimului comunist, țara noastră s-a îndreptat ireversibil spre democrație, un drum pe care ni l-am asumat de aproape trei decenii și jumătate.

În România, în mod dramatic, în Decembrie 1989 comunismul nu a putut fi îndepărtat decât după ce, până în ultima sa clipă, s-a dedat la violențe, abuzuri și crime, aceleași arme care au dus la instaurarea lui la putere.

Sângele vărsat și viețile jertfite pentru libertate nu pot fi date uitării, iar sacrificiul eroilor care ne-au eliberat de tirania comunismului va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră națională. Cel mai nobil mod prin care îi putem onora pe cei care și-au dat viața pentru ca noi să putem fi liberi este de a proteja democrația și statul de drept și de a respinge orice formă a extremismului și populismului„, spune șeful statului în mesaj.