Iohannis: Pandemia a fost dublată de o epidemie de dezinformare3Foto1Video© observatornews.ro

Iohannis: Pandemia a fost dublată de o epidemie de dezinformare

, 7 știri, 21 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2021-2022, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, unde a transmis că această grea perioadă a pandemiei de COVID-19 a pus și mai mult în evidență importanța învățământului medical la standarde înalte, iar medicina a fost, în mod evident, în prima linie de combatere a efectelor acestei teribile epidemii.

El a arătat că, la finalul liceului, tinerii au de luat o decizie majoră: cea legată de viitoarea profesie. ”Voi, dragi studenți, ați decis să onorați vocația de medic, asumându-vă o răspundere uriașă: protejarea vieților omenești. Aceasta vă obligă să învățați și să fiți la curent cu inovarea medicală pe întreg parcursul carierei.

În ultimul secol, munca medicilor a dublat speranța de viață, a redus dramatic mortalitatea infantilă și a contribuit la dezvoltarea de noi tratamente”, a menționat Iohannis. Președintele a mai arătat că medicina înseamnă viață, o viață mai sănătoasă, acces la tratamente noi și din ce în ce mai bune.