Japonia și Coreea de Sud au efectuat, separat, exerciții militare comune cu SUA după tirul cu rachetă nord-coreean2Foto© adevarul.ro

Japonia și Coreea de Sud au efectuat, separat, exerciții militare comune cu SUA după tirul cu rachetă nord-coreean

, 5 știri, 14 vizualizări

Armata nord-coreeană a testat vineri dimineață o rachetă intercontinentală, acesta fiind al doilea test balistic efectuat de regimul Kim Jong-Un în ultimele două zile. Racheta a fost lansată din zona Sunan, situată în apropiere de Phenian, și a parcurs aproximativ 1.000 de kilometri, căzând în zona economică exclusivă a Japoniei, la 210 kilometri vest de Insula niponă Oshima Oshima. Racheta nu a pătruns deloc în spațiul aerian japonez.

"Coreea de Nord continuă acțiunile provocatoare cu o frecvență fără precedent. Vreau să reafirm că nu vom accepta astfel de activități", a reacționat premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Racheta intercontinentală nord-coreeană a atins altitudinea de 6.100 de kilometri și o viteză de 22 de ori mai mare decât cea a sunetului. Yasukazu Hamada, ministrul nipon al Apărării, a afirmat că această rachetă putea atinge teritoriul continental al Statelor Unite. "Rachetele intercontinentale de tipul celei testate astăzi ar putea avea raza de acțiune de 15.000 de kilometri. Depinde de greutatea focosului, dar teritoriul SUA ar putea fi în această rază de acțiune", a atras atenția Yasukazu Hamada, citat de postul de televiziune CNN.

Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido
Fumio Kishida,
O rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în Zona Economică Exclusivă a…