Kazahstan: Președintele a dat ordin să se tragă ″fără avertisment″ asupra ″teroriștilor″5Foto1Video© realitatea.net

Kazahstan: Președintele a dat ordin să se tragă ″fără avertisment″ asupra ″teroriștilor″

, 8 știri, 79 vizualizări

Președintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev a declarat vineri că a autorizat forțele de poliție să deschidă focul ''fără avertisment'' împotriva ''teroriștilor'', a respins orice fel de negocieri și a promis ''eliminarea bandiților înarmați'' pentru a pune capăt revoltelor fără precedent din această țară din Asia Centrală, care durează de mai multe zile, transmit AFP și Reuters preluate de Agerpres.

''Am dat ordin să se tragă fără avertisment pentru a ucide'', a declarat Tokaev într-o alocuțiune televizată, adăugând că ''teroriștii continuă să distrugă bunurile și să folosească armele împotriva cetățenilor''.

Potrivit lui Tokaev, ''20.000 de bandiți'' - cu ''un plan clar'' și cu ''un nivel înalt de pregătire de luptă'' - au atacat capitala economică Almatî, unde demonstrațiile s-au transformat într-o revoltă împotriva puterii, protestatarii intrând în clădiri oficiale, după o creștere a prețului gazelor. Președintele kazah a insistat că ''bandiții'' care nu se predau ''vor fi distruși''. El a anunțat crearea unui grup special pentru a-i vâna și a-i aresta pe ''teroriști''.