Kelemen Hunor, după negocierile privind premierul: Fiecare dorește să fie primul. E înghesuială mare2Foto© libertatea.ro

Kelemen Hunor, după negocierile privind premierul: Fiecare dorește să fie primul. E înghesuială mare

, 4 știri, 71 vizualizări

După negocierile de marți dintre PNL, PSD și UDMR, partide care vor să formeze o coaliție de guvernare, Kelemen Hunor a transmis că au avut loc „discuții foarte aprinse” și a precizat că s-au discutat doar câteva subiecte, respectiv certificatul verde și impactul bugetar pe capitolele asupra cărora nu s-au pus de acord, privind creșterea veniturilor și impozitarea.

Liderul UDMR a declarat că discuțiile continuă, iar o nouă rundă de negocieri va avea loc miercuri, după ora 16.00, când se așteaptă niște cifre concrete de la Ministerul Finanțelor pentru a vedea impactul bugetar pe care l-ar aduce majorarea pensiilor, alocațiilor și salariilor. „Nu există în acest moment niciun procent agreat, trebuie să vedem”, a mai spus Kelemen Hunor.

Întrebat ce partid va da primul premier, Kelemen Hunor a răspuns: „Aici, colegii noștri nu s-au înțeles și fiecare dorește să fie primul. Ei trebuie să decidă și am înțeles că asta va fi decizia de astăzi a liberalilor, dacă acceptă ideea de rotație, dar cine urcă primul, aici nu știu, nu îmi dau seama, e înghesuială mare”.