Kievul se pregătește să bombardeze clădiri civile în cadrul unei operațiuni sub steag fals, susține Rusia3Foto© realitatea.net

Kievul se pregătește să bombardeze clădiri civile în cadrul unei operațiuni sub steag fals, susține Rusia

, 5 știri, 126 vizualizări

Rusia susține că Ucraina pregătește un atac sub steag fals. Ministerul Apărării de la Moscova nu a oferit nicio probă care să-i susțină acuzațiile, dar a precizat că presupusele atacuri vor fi folosite de Kiev pentru a exercita presiuni asupra guvernelor occidentale pentru a-i crește livrările de arme. În replică, Ucraina se așteaptă la o eventuală ofensivă majoră din partea Rusiei în luna februarie, înainte ca noile livrări de armament occidental să fie efectuate, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, conform Agerpres.

Acuzațiile reciproce dintre cele două țări vin după ce o rachetă rusească a ucis cel puțin trei persoane când a lovit o clădire rezidențială la Kramatorsk. Rusia nu a comentat public această lovitură și neagă că vizează persoane civile în ceea ce numește „operațiune militară specială”, deși Kievul și guvernele occidentale susțin că sute de civili au fost uciși în loviturile cu rachete rusești asupra zonelor rezidențiale din Ucraina.

Totodată, ministerul rus al Apărării susține că Ucraina planifică să arunce în aer trei clădiri cu destinație medicală – dispensare și un spital – pentru a acuza Rusia de un așa-zis atac deliberat asupra unor „obiective civile”: „Bombardarea instituțiilor medicale va fi prezentată ca o altă „atrocitate” a trupelor ruse, necesitând un răspuns din partea comunității internaționale și accelerarea livrării de rachete cu rază lungă de acțiune către Kiev (cu scopul de a fi folosite) pentru lovituri pe teritoriul rusesc”.