Klaus Iohannis: „Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat mult prea mult timp”3Foto2Video© rfi.ro

Klaus Iohannis: „Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat mult prea mult timp”

, 8 știri, 72 vizualizări

„La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm. 1 Decembrie este despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918. 1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile.

1 Decembrie reprezintă însă și amintirea dificultăților, deloc puține, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută. Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul și pacea în regiune. România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989”, a spus Klaus Iohannis în alocuțiunea ținută la recepția dată cu prijel Zilei Naționale.

El afirmă că aderarea la Uniunea Europeană, eveniment de la care în curând se vor împlini 15 ani, a desăvârșit procesul de apropiere de valorile occidentale.