Liberalul Bolojan refuză cea mai înaltă funcție din stat3Foto© adevarul.ro

Liberalul Bolojan refuză cea mai înaltă funcție din stat

, 4 știri, 18 vizualizări

„Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-și facă o analiză a capacităților pe care le are și unde poate livra mai mult. Fiecare poziție necesită o anumită expertiză și atunci, fiecare om își poate face o analiză personală. Nu e ușor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”, a declarat politicianul liberal cu privire la o eventuală candidatură a sa pentru Cotroceni.

În ceea ce privește succesul său ca edil al Oradei, Bolojan îl pune și pe seama conjuncturii.

„Eu am reușit - susținut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiți-vă că dacă ești primar în vestul României, ai șanse mult mai mari să ai investiții străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi. Una este să ai un patrimoniu, cum a avut orașul Oradea, lăsat de cele trei comunități, maghiară, română și evreiască, pe care să îl reabilitezi, și alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci, a fost și o conjunctură care m-a ajutat”, a arătat Ilie Bolojan.

Concluzia sa este că fiecare trebuie să dea tot ce poate, acolo unde se află și că actuala lume politică trebuie să pregătească transferul către noile generații.