MAE, măsuri pentru fluidizarea traficului la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia, Kulata – Promachonas3Foto© libertatea.ro

MAE, măsuri pentru fluidizarea traficului la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia, Kulata – Promachonas

, 5 știri, 124 vizualizări

De asemenea, consulii Ambasadei României la Sofia și Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la punctul de trecere a frontierei pentru a constata modul în care decurg procedurile de verificare și pentru a acorda asistență consulară, în funcție de solicitări.

MAE informează că, potrivit datelor comunicate de autoritățile elene, demersurile de verificare la frontieră se realizează cu dificultate deoarece o parte dintre persoanele care sosesc în Republica Elenă nu au completat formularul de identificare a pasagerului - PLF (Passenger Locator Form) anterior călătoriei.

Astfel, MAE reamintește că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență. Formularul PLF (Passenger Locator Form), cu codul QR aferent, este obligatoriu încă din anul 2020, MAE semnalând în mod constant necesitatea îndeplinirii acestei condiții pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene. Formularul se completează accesând pagina de internet - https://travel.gov.gr.