Maia Sandu a cheltuit de zece ori mai puțin decât Iohannis5Foto© stirileprotv.ro

Maia Sandu a cheltuit de zece ori mai puțin decât Iohannis

, 6 știri, 64 vizualizări

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a cheltuit în 2022 aproximativ 25.000 de euro pentru cele 19 vizite în străinătate, adică puțin peste 1.300 de euro pentru fiecare deplasare externă, conform datelor Administrației prezidențiale de la Chișinău.

Instituția amintită mai sus precizează și că Maia Sandu a cheltuit mai puțin de jumătate din bugetul acordat pentru acest lucru. În același timp, deplasările externe făcute de Klaus Iohannis anul trecut – 21 la număr – au costat peste 3,32 de milioane de euro, adică aproape 160.000 de euro pentru fiecare vizită în străinătate.

Așadar, pentru deplasările din 2023, Maia Sandu a făcut 19 deplasări externe, inclusiv în Statele Unite (de două ori) și în Japonia – a avut discursuri în plenara Parlamentului European și la Adunarea Generală a Națiunilor Unite și a participat la mai multe reuniuni internaționale, conferințe și evenimente publice, unde a avut și întrevederi bilaterale. De asemenea, Maia Sandu a făcut și câteva vizite bilaterale, la invitația omologilor săi și a altor oficiali de rang înalt din țările gazdă, precizează Administrația prezidențială de la Chișinău.