Medicul Cătălin Denciu, rănit în timpul incendiului de la Spitalul Piatra Neamț5Foto© antena3.ro

Medicul Cătălin Denciu, rănit în timpul incendiului de la Spitalul Piatra Neamț

, 8 știri, 22 vizualizări

După cazul medicului Cătălin Denciu, Ministerul Sănătății și CNAS au anunțat vineri măsuri pentru ca pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii medicale pe toată perioada de tratament, inclusiv pentru perioada de recuperare. De asemenea, conform MS, indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, va fi de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

”Problema prezentată este pentru toți marii arși. Este păcat că prin prezentarea deficiențelor legislative, forurile de decizie nu pot găsi o soluție legală pentru acești pacienți. Noi am înțeles că este un viciu de sistem, dar care poate fi remediat.

De aceea am fost de acord să fie dat exemplu cazul soțului meu, pentru a se înțelege încă o dată că este o scăpare a sistemului si pentru ca alți pacienți să nu mai întâmpine această problemă. Nu este o problemă de ordin material, ci o problemă de a-ți putea continua recuperarea și îngrijirile necesare în condiții optime”, a transmis pentru News.ro soția medicului Cătălin Denciu.