Medicul Octavian Jurma: 1 milion de români se vor îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni, dar vor fi depistați doar 200.000© cancan.ro

Medicul Octavian Jurma: 1 milion de români se vor îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni, dar vor fi depistați doar 200.000

, 12 știri, 76 vizualizări

Medicul epidemiolog Octavian Jurma trage un semnal de alarmă! Potrivit acestuia, autoritățile române ar trebui să ia măsuri mai dure în contextul în care cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc alarmant.

Epidemiologul Octavian Jurma susține faptul că pandemia de COVID-19 nu a atins încă vârful, iar următoarele două săptămâni vor fi catastrofale pentru români. Medicul este de părere că România va avea, în următoarele două săptămâni, un milion de români infectați cu COVID-19 dar și peste 10.000 de decese.

”Vă dați seama că azi (n.r.- luni, 18 octombrie) avem de 25 de ori mai multe cazuri azi decât în urmă cu 8 săptămâni? Avem de 20 de ori mai multe cazuri decât în vârful valului 1. Da, vălul acela în care am stat 30 de zile în carantină ca să nu ajungem ca Lombardia. Acum am ajuns mai rău ca Lombardia pentru că am refuzat carantină de 30 de zile și prin asta am refuzat să mai avem vreodată doar 500 de cazuri pe zi în vârful unui val. Acum le arătăm noi italienilor cum arătă un val pandemic în care politicienii au luat locul medicilor.