Mezeluri mucegăite, scoase la vânzare într-un magazin din Giurgiu. „Aleg sa vândă gunoaie în loc de mâncare”4Foto© realitatea.net

Mezeluri mucegăite, scoase la vânzare într-un magazin din Giurgiu. „Aleg sa vândă gunoaie în loc de mâncare”

, 4 știri, 138 vizualizări

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, a comentat situația: „Din păcate, unii operatori economici aleg sa vândă gunoaie în loc de mâncare”.

Un control făcut de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu la un magazin care aparține firmei Cristin Trans SRL din satul Dobreni, comuna Vărăști, a scos la iveală nereguli grave, comisarii propunând suspendarea activității magazinului pentru jumătate de an. În urma neregulilor constatate, au aplicat două amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, scrie News.ro.

„Neregulile constatate în timpul controlului au fost: comercializarea unor produse alimentare cu datele durabilităților minimale depășite care prezentau și mucegai alb verzui; comercializarea unor produse alimentare vrac, expuse la vânzare fără protecție sanitară; utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, ruginite, cu garnituri de etanșare deteriorate și scurgeri de lichid; folosirea unor rafturi pentru expunerea produselor alimentare neigienizate: supraaglomerare de produse în spațiul destinat consumatorilor, depozitate direct pe paviment; prezența, în magazine, a muștelor și a unui miros urât, de canalizare”, informează Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, într-o postare pe Facebook.