Ministerul Afacerilor Externe: 29 de cetățeni români, pe feribotul afectat de incendiu lângă insula Corfu12Foto3Video© rfi.ro

Ministerul Afacerilor Externe: 29 de cetățeni români, pe feribotul afectat de incendiu lângă insula Corfu

, 17 știri, 51 vizualizări

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs vineri dimineața în apropierea insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri și persoane între Grecia și Italia.

Potrivit informațiilor comunicate până în prezent de autoritățile grecești reprezentanților Ambasadei României în Grecia, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români. De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români afectați, misiunea urmând să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale.