Ministrul Finanțelor: Exclus să creștem taxe și impozite în acest an2Foto© puterea.ro

Ministrul Finanțelor: Exclus să creștem taxe și impozite în acest an

, 5 știri, 11 vizualizări

„Exclus să creștem taxe și impozite în acest an. (…) Nu se pune în momentul acesta o astfel de discuție. Suntem, totuși, într-o situație complicată. De ce vreți să anticipăm discuții care poate nu vor avea loc?”, a declarat ministrul Finanțelor luni seară, la conferința comună cu liderii coaliției în care a fost anunțat pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”.

Adrian Câciu a subliniat că în acest context este nevoie de solidaritate.

„Această situație complicată nu e numai la noi, e în toată Europa. În momentul acesta trebuie să fim doar uniți și solidari, dacă ne punem întrebarea ce vom face peste 10 ani, cred că este prematur. Cred că ar fi bine să ne uităm și să ne ajutăm împreună să trecem cu mai multă înțelegere peste acest moment. Guvernul nu va lăsa pe nimeni în urmă.

(…) Când o persoană este bolnavă i se aplică măsuri de prim rang și măsuri de tip tratament. Așa se acționează și în criză. Acționezi cu măsuri de primă instanță și măsuri pe termen mediu și lung, care reprezintă tratamentul structural asupra economiei tale, pentru că orice criză îți dezvăluie vulnerabilitățile structurale pe care le-ai avut.