Ministrul Lucian Bode anunță că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie și după data de 1 august13Foto1Video© cancan.ro

Ministrul Lucian Bode anunță că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie și după data de 1 august

, 44 știri, 79 vizualizări

În data de 1 august românii așteaptă noi măsuri de relaxare. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre acest subiect și a declarat că nu va avea loc neapărat adoptarea unor noi măsuri de relaxare, ci mai degrabă se vor completa cele deja existente. Mai mult, masca de protecție va rămâne obligatorie în spațiile închise publice.

Acesta a mai declarat că nu intră în discuției eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile închise, mai mult a precizat că cine se va abate de la această regulă va avea de suportat consecințele. În ceea ce privește noua etapă de relaxare, aceasta se va materializa mai mult într-o completare a măsurilor de relaxare deja existente.

„În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecție sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măștii la interior este o măsură obligatorie și chiar o să vă dăm o informație legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie și după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populație, vă rog să respectați în continuare măsurile de protecție sanitară.