Ministrul Transporturilor a semnat contractul de finanțare pentru construirea metroului din Cluj-Napoca5Foto© antena3.ro

Ministrul Transporturilor a semnat contractul de finanțare pentru construirea metroului din Cluj-Napoca

, 5 știri, 14 vizualizări

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că a fost semnat cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani pentru construirea metroului din Cluj-Napoca. Lucrările la primele 9 stații și depoul au termen de finalizare în luna august a anului 2026.

„Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor! Banii vor asigura construcția metroului din Cluj-Napoca! Prin acest contract de finanțare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului clujean. Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 stații) și depoul.