Noi reglementari privind testarea anti-Covid in cabinetele medicilor de familie© mediafax.ro

Noi reglementari privind testarea anti-Covid in cabinetele medicilor de familie

, 5 știri, 45 vizualizări

Condiția este ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive, precizează Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat transmis miercuri presei.Ordinul nr. 58/4/2022 privind modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății și al Președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr.

68/101/2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.

3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, privind plata furnizorilor de servicii medicale aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, care desfășoară activitatea de vaccinare, a fost publicat în Monitorul Oficial."Dezvoltarea capacității de testare pentru pacienții potențial infectați cu SARS-CoV-2 a fost o prioritate pentru mine.

Testarea la medicul de familie este soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid și ulterior la evaluare și monitorizare. Pacienții cu comorbidități și cei cu formă medie de boală vor fi îndrumați către centrele de evaluare COVID-19.