O nouă variantă de coronavirus este în atenția OMS. Ce știm până acum despre Lambda4Foto© businessmagazin.ro

O nouă variantă de coronavirus este în atenția OMS. Ce știm până acum despre Lambda

, 8 știri, 39 vizualizări

Apărută în Peru în august 2020, varianta Lambda este responsabilă pentru creșterea numărului de cazuri din țările latino-americane. Între timp, cazuri de infectare cu tulpina Lambda au fost confirmate și pe teritoriul european, unde autoritățile depun acum eforturi ca să opreasă răspândirea variantei Delta, depistată pentru prima dată în India. Iar pentru că deocamdată tulpina Lammbda nu a fost studiată suficient, nu s-a stabilit în ce măsură răspândirea ei reprezintă un motiv de îngrijorare.

Organizația Panamericană de Sănătate (OPS) anunță că, în Peru, varianta Lambda a devenit dominantă, fiind identificată în 82% dintre probele de laborator analizate în lunile mai și iunie. În aceeași perioadă, tulpina a fost decoperită în 31% dintre probele de laborator din Chile.

Potrivit consilierului regional al OPS pentru bolile virale emergente, Jairo Mendez, varianta a fost confirmată deja în opt state din America Latină și Caraibe, însă în cele mai multe dintre țări tulpina este prezentă „în mod sporadic”.