OMV Petrom va investi 11 miliarde de euro pentru reducerea emisiilor de carbon până în 20306Foto© wall-street.ro

OMV Petrom va investi 11 miliarde de euro pentru reducerea emisiilor de carbon până în 2030

, 8 știri, 16 vizualizări

”Ambiția strategică a OMV PetromOMV PetromOMV Petrom pentru 2030 este de a fi „Lider in tranziția energetică a Europei de Sud-Est, valorificând oportunitățile din piețele noastre emergente”, cu obiectivul de a asigura o creștere economică sustenabilă pe termen lung și generarea de fluxuri de trezorerie ridicate, asigurând, în același timp, investițiile și randamente atractive pentru acționari”, arată compania.

Strategia este construită pe trei direcții: Tranziția către o afacere cu emisii de carbon reduse și zero, Dezvoltarea regională a gazelor naturale, Optimizarea afacerii tradiționale.

„Astăzi anunțăm Strategia noastră 2030, care va transforma OMV Petrom într-o companie energetică integrată, cu emisii reduse de carbon, aducând valoare tuturor părților noastre interesate. Pentru a realiza acest lucru, vom investi 11 miliarde euro până în 2030, cel mai mare plan de investiții private în sectorul energetic din România, peste 35% fiind destinate oportunităților cu emisii de carbon reduse și zero”, spune Christina Verchere, director general executiv al OMV Petrom.