Papa Francisc a numit prima femeie la conducerea guvernatoratului Vaticanului4Foto© stirileprotv.ro

Papa Francisc a numit prima femeie la conducerea guvernatoratului Vaticanului

, 5 știri, 43 vizualizări

În calitate de secretar general al guvernatoratului, călugărița italiană în vârstă de 52 de ani va fi responsabilă de supravegherea operațiunilor administrative, inclusiv a Muzeelor Vaticanului, a oficiului poștal și a poliției. Ea devine astfel femeia cu cea mai înaltă funcție din cel mai mic stat din lume. Potrivit ziarului online National Catholic Reporter, acest rol a fost deținut în mod tradițional de un episcop.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a spus în repetate rânduri că dorește ca femeile să joace un rol mai important în Biserica Catolică.

În ianuarie, el a modificat legea pentru a le permite femeilor să citească liturghia, să fie slujitori de altar și să distribuie împărtășania, fără a spune însă că această schimbare ar putea reprezenta un pas pentru ca femeile să devină în viitor preoți hirotonisiți. În februarie, el a numit o femeie subsecretar al Sinodului Episcopilor Catolici, prima care a ocupat această funcție cu drept de vot într-un organism care studiază marile chestiuni doctrinale ale Bisericii Catolice.