Parchetul General a clasat dosarul prin care AUR minimaliza Holocaustul2Foto© puterea.ro

Parchetul General a clasat dosarul prin care AUR minimaliza Holocaustul

, 5 știri, 39 vizualizări

„Cu referire la solicitarea adresată instituției noastre, vă comunicăm că, în dosarul care face obiectul cererii dumneavoastră, prin Ordonanța din 18 aprilie 2022, a fost dispusă soluția clasării în considerarea faptelor, respectiv in rem, sub aspectul infracțiunii prev. de art.6 alin.1 din OUG nr. 31/2002, constatându-se incidența cazului care împiedică punerea în mișcare sau exercitarea acțiunii penale prevăzut la art.16 alin.1 lit.a) Cod de procedură penală (fapta nu există)”, se arată într-un răspuns al Parchetului General la solicitarea Agerpres.

Pe 6 ianuarie, Parchetul General s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal în legătură cu un comunicat de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat ‘Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!’, în care au fost efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta – minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia.

Art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002 prevede: „Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.