Persoanele nevaccinate în Germania riscă restricții, a avertizat secretarul general al Cancelariei2Foto© observatornews.ro

Persoanele nevaccinate în Germania riscă restricții, a avertizat secretarul general al Cancelariei

, 4 știri, 45 vizualizări

Dacă Germania va fi lovită de un al patrulea val dur al coronavirusului în următoarele luni, persoanele care nu au fost încă vaccinate s-ar putea să le fie interzisă intrarea în baruri și alte unități sociale, a spus Helge Braun, secretarul general al Cancelariei pentru Bild am Sonntag.

"Dacă vom avea o rată ridicată de infecție în ciuda procedurilor noastre de testare, atunci cei nevaccinați vor trebui să își reducă contactele", a spus el. "Acest lucru înseamnă că anumite opțiuni precum restaurante, cinematografe și vizite pe stadioane, chiar și pentru persoanele nevaccinate care au fost testate, nu ar mai fi posibile, deoarece riscul pentru toți ceilalți este prea mare".

Dar Braun, care este și medic, a afirmat că, atât timp cât vaccinurile utilizate în prezent funcționează atât de bine împotriva variantei Delta a coronavirusului, un blocaj complet nu ar trebui să fie necesar.