Piețele globale reîncep să coboare, „alimentate” de temerile privind o potențială recesiune în SUA© businessmagazin.ro

Piețele globale reîncep să coboare, „alimentate” de temerile privind o potențială recesiune în SUA

, 4 știri, 82 vizualizări

Piețele internaționale de capital au început săptămâna actuală cu o serie semnificativă de pierderi, după ce datele privind inflația americană din luna mai au reaprins temerile potrivit cărora băncile centrale vor fi forțate să efectueze o înăsprire tot mai agresivă a ratelor dobânzilor, notează CNBC.

Mult anticipatul indice privind prețurile de consum din Statele Unite, publicat vinerea trecută, a ajuns la 8,6% în mai 2022 față de aceeași lună de anul trecut, cel mai ridicat nivel din 1981, realimentând estimările investitorilor cu privire la faptul că deciziile Rezervei Federale (Fed) și altor bănci centrale riscă să genereze o recesiune.

În Europa, la jumătatea ședinței de tranzacționare de ieri, marii indici bursieri din vestul continentului scădeau cu 1,6% până la 2,2%, în timp ce Stoxx 600, indicare care acoperă 600 de companii din economii precum Regatul Unit, Austria, Belgia și Norvegia, pierdea 2%, arată datele MarketWatch. La București, Bursa de Valori a fost închisă luni pe fondul Sărbătorii de Rusalii.