Poliția de Frontieră: Valori de trafic crescute la automarfare la granița cu Ungaria și Bulgaria© realitatea.net

Poliția de Frontieră: Valori de trafic crescute la automarfare la granița cu Ungaria și Bulgaria

, 4 știri, 21 vizualizări

Potrivit sursei citate, implementarea unei noi aplicații la control de către autoritățile de frontieră maghiare și activitățile de verificare pentru autorizațiile de tranzit ale autorităților vamale bulgare îngreunează fluidizarea traficului rutier la cele două frontiere.

Inspectoratele Teritoriale al Poliției de Frontieră Oradea, Sighetu Marmației și Giurgiu au luat toate măsurile aflate în competență pentru asigurarea unui control operativ și reducerea timpului de așteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităților de frontieră, precum și a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcție de configurația și capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieșire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât și în PTF Vărșand și PTF Calafat, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.