Polițistul buzoian care a provocat un accident și a refuzat testarea alcoolemiei, reținut pentru 24 de ore5Foto© libertatea.ro

Polițistul buzoian care a provocat un accident și a refuzat testarea alcoolemiei, reținut pentru 24 de ore

, 12 știri, 69 vizualizări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat a decis duminică, 16 ianuarie, reținerea polițistului M.N. pentru 24 de ore. În cauză există un dosar penal pentru refuzarea de la prelevarea de mostre biologice. În plus, agentul de 36 de ani a fost suspendat din funcție, a precizat Claudia Stroe, purtător de cuvânt IPJ Buzău, la Digi24. Bărbatul provocase sâmbătă un accident rutier fără victime și a refuzat testarea alcoolemiei.

„Agentul i-au fost suspendate raporturile de serviciu”, a precizat Claudia Stroe, de la IPJ. Potrivit acesteia, bărbatul se afla în timpul liber în momentul în care a produs accidentul rutier. Oficialul a asigurat că „cercetarea este obiectivă, în condiții de maximă fermitate”.

Potrivit Știri de Buzău, M.N. era deja cercetat disciplinar în alt caz: ar fi apelat la serviciile unei prostituate, la care s-a dus în urniformă, și a creat un adevărat scandal, din cauză că ar fi refuzat să plătească. Femeia a sunat la 112, iar colegii lui M.N. au intervenit. Polițistul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv.