Polonia răcește relațiile cu Ungaria din cauza poziției lui Orban față de conflictul din Ucraina3Foto© realitatea.net

Polonia răcește relațiile cu Ungaria din cauza poziției lui Orban față de conflictul din Ucraina

, 5 știri, 60 vizualizări

„Evaluarea mea este fără echivoc negativă, trebuie să recunosc că totul este foarte trist”, a declarat Kaczyński, vicepremier și lider al partidului de guvernământ Lege și Justiție, la Radio Plus. „Când Orbán spune că nu poate vedea ce s-a întâmplat la Bucea, trebuie sfătuit să meargă la un oftalmolog”, a spus el.

În prima sa conferință de presă după ce a câștigat un al patrulea mandat, Orbán a declarat că l-a sunat pe președintele rus Vladimir Putin pentru a cere o „încetare imediată a focului” în Ucraina, dar a refuzat, de asemenea, să condamne în mod explicit Rusia în legătură cu evenimentele de la Bucea, spunând că o anchetă ar trebui să vină mai întâi, deoarece „trăim într-o perioadă de manipulare în masă”, potrivit Politico, citat de Mediafax.

După ce trupele rusești s-au retras săptămâna trecută din Bucea, un oraș aflat la periferia Kievului, autoritățile ucrainene au descoperit drumuri pline de cadavrele unor persoane care fuseseră legate și împușcate de la mică distanță, precum și gropi comune ale locuitorilor din zonă.