Premierul Nicolae Ciucă, mesaj la 32 de ani de la Mineriade3Foto© cotidianul.ro

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj la 32 de ani de la Mineriade

, 12 știri, 33 vizualizări

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, la împlinirea a 32 de ani de la ”Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990, că reprezintă o pagină din istoria recentă, asupra căreia consideră că suntem datori să reflectăm, pentru că societatea românească să nu mai devină vreodată victimă a diversiunilor și propagandei mincinoase.

„Se împlinesc 32 de ani de la unul dintre cele mai dureroase momente ale istoriei noastre post-decembriste, Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin care manifestația-maraton a societății civile împotriva neo-comunismului, desfășurată în Piața Universității, a fost înăbușită prin instigarea unor români împotriva altor români. România încă își căuta calea către adevărata democrație.

Pentru cei născuți mai târziu, evenimentele din primăvara-vara anului 1990 reprezintă o pagină din istoria recentă, asupra căreia consider că suntem datori să reflectăm și unii și alții, pentru că societatea românească să nu mai devină vreodată victimă a diversiunilor și propagandei mincinoase”, a spus premierul în mesaj.