Prima reacție a lui Alexandru Nazare, după remaniere: „Mi-am făcut treaba, am considerat înțelept să fiu neutru politic”9Foto© observatornews.ro

Prima reacție a lui Alexandru Nazare, după remaniere: „Mi-am făcut treaba, am considerat înțelept să fiu neutru politic”

, 20 știri, 62 vizualizări

„Mi-am făcut treaba, am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori și reflectate în evaluările instituțiilor internaționale. I-am spus premierului că stăm bine cu execuția bugetară și că nu am motive întemeiate să îmi înaintez o demisie. Am considerat că este înțelept ca în această perioadă să îmi mențin neutralitatea politică, prin prisma poziției de ministru al Finanțelor”, a afirmat Alexandru Nazare, joi pentru Antena 3.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor. El a precizat că a discutat cu liderii coaliției despre această remaniere, că în cursul zilei de marți a informat despre această decizie și că a avut încă o discuție joi dimineață cu toți liderii coaliției.

Cîțu a explicat că Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-și prezenta demisia, însă a refuzat, optând pentru varianta revocării. Solicitarea de revocare precum și propunerea ca Florin Cîțu să preia interimar portofoliul Finanțe au fost trimise președintelui Klaus Iohannis, a mai precizat premierul.