Primarul Nicușor Dan propune o creștere a prețului gigacaloriei pentru bucureșteni de la 164 lei la 280 lei6Foto© libertatea.ro

Primarul Nicușor Dan propune o creștere a prețului gigacaloriei pentru bucureșteni de la 164 lei la 280 lei

, 39 știri, 29 vizualizări

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a propus, vineri, în ședința ordinară a Consiliului General, ca de la 1 decembrie o creștere a prețului gigacaloriei pentru populație de la 164 lei la 280 lei, potrivit SpotMedia. PNL și PMP au fost de acord, PSD și USR, nu.

„Propunerea făcută CGMB a fost ca, începând de la 1 decembrie 2021, prețul plătit de bucureșteni să fie 280 de lei cu TVA inclus. A rezultat dintr-o discuție cu majoritatea. A fost un preț îmbrățișat de PNL și PMP, nu și de USR. Iar PSD a spus că e împotriva majorării prețului pentru populație. Până la o nouă ședință, bucureștenii vor plăti 164 de lei ca până acum”, a declarat Nicușor Dan, vineri, în ședința Consiliului General.

Edilul spune că în momentul în care a stabilit prețul a luat în calcul trei aspecte.

„Ne-am uitat și la prețul în orașele din țară. Înainte de scumpire, prețul era 200 – 280 de lei per gigacalorie, la populație. La noi era 164 de lei. Acum, în orașele care și-au actualizat prețul, gigacaloria a ajuns între 350 și 500 de lei pentru cetățeni. La noi e tot 164 de lei”, a mai completat edilul.