Primul muzeu de artă new media din România, amenajat în catacombele din Brașov© wall-street.ro

Primul muzeu de artă new media din România, amenajat în catacombele din Brașov

, 4 știri, 20 vizualizări

Inedita expoziție este organizată de Asociația Amural, în parteneriat cu Primăria Brașov și Administrația Fondului Cultural Național. Este primul muzeu de artă new media din România, amenajat în catacombe.

Galeriile din zona După Ziduri au fost săpate cu rolul de adăpost antiaerian și depozit de bombe în al doilea război mondial, iar acronimul acestui muzeu, BUM, face trimitere la trecutul acestui loc. Brașov Underground Museum este un proiect de conversie prin cultură și regenerare urbană realizat cu scopul de a recupera un spațiu abandonat de peste 70 de ani și a-l dedica artelor new media.

,BUM înseamnă Brașov Underground Museum și este și o trimitere la faptul că galeriile au fost săpate ca depozit de muniție și adăpost antiaerian. BUM înseamnă primul muzeu de artă new-media din România - deci de artă și tehnologie - este o premieră la noi în țară și sperăm să devină o premieră permanentă. Expoziția aceasta se cheamă «Underground», va ține patru luni de zile și sperăm că vom impresiona cetățenii orașului și turiștii atât de mult încât proiectul acesta să devină unul permanent”, a declarat Răzvan Pascu, reprezentantul Asociației Amural.