Procuratura din New York a intentat proces împotriva fostului președinte Donald Trump și a organizației acestuia3Foto© antena3.ro

Procuratura din New York a intentat proces împotriva fostului președinte Donald Trump și a organizației acestuia

, 7 știri, 174 vizualizări

Acțiunea judiciară a procurorului Letitia James îi vizează pe fostul președinte Donald Trump, Organizația Trump, pe trei dintre copiii adulți ai fostului președinte, Donald Trump jr., Ivanka Trump și Eric Trump, precum și doi manageri ai companiilor familiei, Allen Weisselberg și Jeffrey McConney.

Donald Trump și-a "amplificat în mod fals valoarea activelor cu miliarde de dolari. Investigația a evidențiat că Donald Trump s-a implicat în ani de practici ilegale pentru amplificarea activelor, în scopul inducerii în eroare a cetățenilor statului New York", a afirmat procurorul Letitia James, citată de agenția The Associated Press.

Investigația vizează evaluările activelor Organizației Trump, suspectată de "activități financiare frauduloase și în sensul inducerii în eroare". Concret, Organizația Trump, din care fac parte companiile deținute de familia fostului președinte, este suspectată că a amplificat artificial valoarea activelor pentru a obține credite și polițe de asigurare și a redus valoarea activelor pentru a evita plata unor taxe.