Procurorii contestă decizia de eliberare a lui Gheorghe Nichita3Foto© bzi.ro

Procurorii contestă decizia de eliberare a lui Gheorghe Nichita

, 5 știri, 59 vizualizări

Procurorii au contestat decizia instanței de a-l pune în libertate pe Gheorghe Nichita. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Botoșani au admis cererea de liberare condiționată formulată în cazul fostului primar al Iașului. Nichita a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul intitulat generic „UTI”, pentru luare de mită

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, mai are de așteptat pentru a fi pus în libertate! Procurorii au contestat decizia instanței în cazul ieșeanului. Acum, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare cu ex-edilul. Amintim că, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Botoșani au decis ca Gheorghe Nichita să fie pus în libertate.

Cererea privind liberarea condiționată a fost depusă la instanță pe 14 iulie 2021.

Pe 5 august 2020, Gheorghe Nichita era preluat de acasă de către polițiști. Ex-primarul Iașului a fost dus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Totul, pe baza sentinței definitive din dosarul intitulat generic „UTI”. În acel caz, Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită. La finele lui 2015, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI Mihail Tănăsescu, dar și a unui alt afacerist.