Proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani vor plăti un impozit mai mare. Taxa ar putea ajunge și la 900 de lei pe an3Foto1Video© capital.ro

Proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani vor plăti un impozit mai mare. Taxa ar putea ajunge și la 900 de lei pe an

, 4 știri, 42 vizualizări

Potrivit sursei citate, în România sunt circa 8 milioane de mașini. 4 din zece mașini au mai mult de 17 ani, spune ministerul mediului. Spre compație media vârstei unei mașini din România este cu cinci ani mai mare decât a unei mașini din Uniunea Europeană.

Parcul auto a îmbătrânit accelerat după ce România a scos orice formă de descurajare a importurilor de autoturisme vechi, spune ministrul mediului. Barna Tanczos susține că Uniunea Europeană este în pragul unei revoluții auto, pe care românii nu o conștientizează.

„România nu are un sistem de taxare a poluării și este nevoie de un pachet de măsuri care să facă diferența între cetățeanul care, într-adevăr, nu-și permite o mașină nouă și cel care umblă pe stradă cu o mașină mai veche de 15 ani, dar pe piața liberă costă 15 - 20.000 de euro.”, a afirmat, joi, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres.