PSD va da prefectul Bucureștiului. Cum s-au împărțit posturile în Coaliție4Foto© capital.ro

PSD va da prefectul Bucureștiului. Cum s-au împărțit posturile în Coaliție

, 9 știri, 54 vizualizări

“Unde este președinte al Consiliului Județean va fi și un prefect de la același partid. Poate să existe una sau două excepții, dar asta este regula de bază. (…) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcții. Există peste 140 de funcții, numiri politice care vor fi făcute și atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcție – secretar de stat și așa mai departe”, a afirmat Cîțu, la Parlament, după ședința coaliției.

Despre excepțiile de la această regulă, Cîțu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunțate. Potrivit liderului liberalilor, în Capitală prefectul va fi de la PSD. “Este nominalizarea pe care o face PSD”, a spus președintele PNL.

De asemenea, Cîțu a precizat că la Cluj va fi un prefect din partea Partidului Național Liberal.

“S-a discutat de ordonanța pe PNRR și acolo s-a ajuns la o formă finală – decizia politică, tehnic se va discuta -, o formă finală în care pentru câteva sectoare vor putea să fie folosite și ADR-urile – educație, sănătate și reformă socială. (…) Aceste autorități regionale pot să fie implicate în derularea de proiecte din aceste sectoare din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Cîțu, la Parlament, după ședința coaliției.