Reacția lui Iohannis după ce un tânăr a murit deoarece ce a consumat droguri la Saga Festival7Foto© antena3.ro

Reacția lui Iohannis după ce un tânăr a murit deoarece ce a consumat droguri la Saga Festival

, 10 știri, 82 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis spune, după ce un tânăr a murit din cauza consumului de droguri la Saga Festival, că organizatorii ar trebui să fie „un pic mai fermi”: „Dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educație”.

„Este o tragedie și ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un mai fermi. Dar și aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educație. Însă și educația are nevoie de supraveghere și sunt foarte bucuros că ministrul de Interne mă însoțește azi în delegație și sunt convins că se lucrează la o abordare. Noi avem instituții care se ocupă de aceste chestiuni și sper tare mult să ajungem într-o combinație din educație și organizare mai bună la a elimina complet astfel de evenimente tragice”, a spus Klaus Iohannis.

Vineri, în prima seară a Saga Festival trei tineri au intrat în stop cardio-respirator după ce au consumat droguri în timpul concertului care avea loc pe Arena Națională. Unul dintre ei și-a pierdut viața, iar ceilalți doi sunt internați la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca.