Reacția lui Michel Platini după ce a fost trimis în judecată pentru fraudă, fals și deturnare de fonduri5Foto© capital.ro

Reacția lui Michel Platini după ce a fost trimis în judecată pentru fraudă, fals și deturnare de fonduri

, 5 știri, 18 vizualizări

Trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni în dosarul primirii suspecte a unor sume de bani de la FIFA (pe vremea când era condusă de Sepp Blatter), Michel Platini, fost șef al UEFA, consideră ca nefondate și nedrepte acuzațiile Ministerului Public al Confederației Elvețiene (MPC).

"Am aflat din presă decizia procurorului elvețian de a mă trimite în judecată, împreună cu fostul presedinte al FIFA, domnul Sepp Blatter. Aceste metode reprezintă o încercare a MPC de a mă implica în mod nejustificat într-un caz în care întreaga mea bună-credință a fost recunoscută.

Contest în totalitate aceste acuzații nefondate și nedrepte. Regret că MPC - a cărui înțelegere cu FIFA a fost stabilită prin inculparea fostului procuror general al Confederației Elvețiene și a actualului președinte FIFA - nu a avut decența să claseze procedura care mă privește, după șase ani de abuzuri judiciare, nedemne de un stat de drept. Urmăresc acest lucru fiind perfect încrezător și senin în ceea ce privește rezultatul acestei proceduri", se arată într-un comunicat semnat de Platini, citat de News.ro.