Recensământ falsificat în mai multe comune din Gorj ca să nu se reducă personalul din primării și salariile angajaților3Foto© libertatea.ro

Recensământ falsificat în mai multe comune din Gorj ca să nu se reducă personalul din primării și salariile angajaților

, 4 știri, 33 vizualizări

Mai multe comune din județul Gorj, unele izolate, au înregistrat o creștere spectaculoasă și neașteptată a numărului de locuitori, în urma ultimului recensământ, deși aceștia nu au domiciul în zonele respective, transmite Adevărul. Unul dintre primari a explicat că scopul a fost ca localitatea să nu fie „retrogradată”.

Numărul persoanelor care au fost recenzate îl depășește cu mult pe cel care figurează, la Evidența Populației, cu domiciliul în mai multe localități din județul Gorj. Explicația a fost oferită de unul dintre primarii unei comune unde s-a înregistrat această situație: „Scopul nostru a fost să rămânem localitate de gradul II“.

Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia, a explicat cum populația comunei este mai mare: „Am avut o populație de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani și la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat și noi cu echipa primăriei și cu recenzorii. Avem peste 3.100 și asta înseamnă că rămânem comună de gradul II“.