Renate Weber: Certificatul verde, practic, în România nu mai există.3Foto© antena3.ro

Renate Weber: Certificatul verde, practic, în România nu mai există.

, 5 știri, 25 vizualizări

Declarația oficialului vine în contextul în care, potrivit noilor reguli, în localitățile cu incidențe mai mari de 6 restaurantele, respectiv sălile de sport și spectacole rămân deschise până la 50% din capacitatea maximă, însă numai pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au trecut prin boală, nu și pentru cele care se testează. Situația se aplică și în cazul carantinei de noapte, introdusă în weekend la incidențe peste 6 și pe întreg parcursul săptămânii la peste 7,5, cum este cazul Bucureștiului.

„Cel mai evident lucru care iarăși ne face unicat în toată Uniunea Europeană este faptul că certificatul verde, practic, în România nu mai există (…). Din momentul în care ai scos posibilitatea testării, asta înseamnă într-adevăr discriminare, că până la acest moment, câtă vreme lumea se putea testa, aveai de ales între cele trei opțiuni.

De aia și-au bătut capul atâta în Parlamentul European, de aia au negociat cu toate statele membre și ăsta este certificatul verde european. Cum numai în România el nu mai este în ordine?