Reprezentanții Eurovision spun că investighează acuzațiile aduse de EBU© life.hotnews.ro

Reprezentanții Eurovision spun că investighează acuzațiile aduse de EBU

, 5 știri, 73 vizualizări

TVR dezaprobă modul în care EBU a gestionat situația generată de voturile exprimate de juriile naționale cu ocazia semifinalelor și a finalei concursului Eurovision 2022. Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de țări ale căror voturi s-au împărțit într-un mod care ridică suspiciuni”, arată un comunicat al televiziunii publice transmis AGERPRES.

Reprezentanții televiziunii publice susțin că „în timp ce unele țări au fost penalizate, notele juraților fiind înlocuite cu note acordate de EBU - printr-un așa-numit 'algoritm' netransparent, care ridică la rândul său suspiciuni - pentru altele nu a fost aplicată nicio sancțiune”. „Mai grav, au beneficiat de puncte suplimentare, dirijate de EBU în numele țărilor penalizate”, completează aceștia.

Reprezentanții televiziunii publice vorbesc despre faptul că „impactul acestor suspiciuni asupra concursului și asupra reputației televiziunilor sancționate putea fi eliminat complet dacă EBU ar fi comunicat părților implicate îngrijorările sale de îndată ce au fost observate, adică 11 mai, după cea de-a doua semifinală pentru juriu”.