România introduce formularul de localizare a pasagerului din 20 decembrie 20212Foto© bzi.ro

România introduce formularul de localizare a pasagerului din 20 decembrie 2021

, 9 știri, 87 vizualizări

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, după ședința de urgență de la Palatul Victoria, că oricine intră în România din afara UE trebuie să prezinte un test RT-PCR.”Românii și alți cetățeni care vin din afara UE vor prezenta un test RT-PCR obținut cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie. Cei nevaccinați, carantină 10 zile, dacă au test.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală și care vin din zona roșție a Uniunii Europene intră în carantină 10 zile. În cazul în care nu prezintă un test RT PCR, cetățenii vor sta în carantină timp de 14 zile.”, a spus Alexandru Rafila.

Din 20 decembrie, va fi introdus în România formularul de localizare a pasagerilor. Formularul va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din Uniunea Europeană sau din afara uniunii. Introducerea formularrului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunțat Raed Arafat. Pentru creșterea numărului de persoane vaccinate, Guvenrul va face apel la autoritățile locale și va înființa centre mobile de vaccinare care vor merge în zonele rurale unde există doritori.