Rusia vede riscuri de ciocniri neintenționate cu NATO în Arctica3Foto© wall-street.ro

Rusia vede riscuri de ciocniri neintenționate cu NATO în Arctica

, 4 știri, 83 vizualizări

„Internaționalizarea activităților militare ale Alianței la latitudini mari, care implică state NATO non-arctice, nu poate decât să provoace îngrijorare. În acest sens, există riscuri de incidente neintenționate care, pe lângă riscurile de securitate, pot provoca și daune grave fragilului ecosistem arctic”, a spus diplomatul. Potrivit acestuia, exercițiile militare regulate ale NATO din nordul Norvegiei nu contribuie la asigurarea securității în Arctica.

„Activitatea recentă crescută a NATO în Arctica este un motiv de îngrijorare. Recent, în nordul Norvegiei a avut loc un alt exercițiu militar de amploare al alianței, care, în opinia noastră, nu contribuie la asigurarea securității în regiune”, a spus Korchunov. Exercițiile internaționale la scară largă, Cold Response au avut loc în Norvegia din 14 martie timp de două săptămâni.

Acestea sunt cele mai mari manevre conduse de Norvegia din anii 1980, a declarat Ministerul de Externe al țării. La ele au participat aproximativ 30 de mii de militari din 27 de state, inclusiv Finlanda și Suedia - parteneri NATO.