Școlile vor decide dacă testarea elevilor face la domiciliu, de către părinți, sau în unitatea de învățământ, anunță Sorin Cîmpeanu2Foto© antena3.ro

Școlile vor decide dacă testarea elevilor face la domiciliu, de către părinți, sau în unitatea de învățământ, anunță Sorin Cîmpeanu

, 14 știri, 61 vizualizări

„Testarea nu este obligativitate, dar îmi place să cred că înțelegem cu toții  că testarea pe bază de salivă, dincolo de faptul că a fost solicitată în egală măsură de elevi, părinți și profesori, este o modalitate prin care putem contribui la siguranța sanitară în școli.

Testarea nemaifiind obligatorie, nemaifiind obligatoriu de administrat de către cadrele didactice, probabil că va exista o repoziționare. Nu este obligatorie. Dacă în școala respectivă cadrele didactice se exprimă în vederea organizării procesului de testare în școală înseamnă că este dorința lor, nu este o obligație.

Dacă nu fac acest lucru, elevii vor avea testele și vor putea fi utilizate la domiciliu sub supravegherea părinților sau reprezentanților legali”, a afirmat ministrul Educației, joi, într-o conferință de presă.