Se va aplica de la 1 ianuarie. Veste uriașă pentru angajații din România11Foto© capital.ro

Se va aplica de la 1 ianuarie. Veste uriașă pentru angajații din România

, 19 știri, 114 vizualizări

,,Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern și un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creșterile de prețuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă", a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Ministrul a subliniat că pentru a răspunde problemelor de pe piața muncii, este nevoie de creșterea salariului minim în România, întrucât nivelul actual nu este doar insuficient, ci este și factor generator de migrație, informează Agerpres.

,,Sunt probabil cel mai pro ministru pentru creșterea salariului minim în România. Românii noștri aleg să plece în străinătate din cauza salariului și datorită serviciilor de care beneficiază în alte țări. Nu mai putem accepta și duce cu toții, ca societate, acest nivel al salariului minim. Pentru prima dată, într-un guvern, într-un mandat de opt luni, la aceeași masă, patronate, sindicate, instituții ale statului, am reușit să agreăm că salariul minim trebuie să crească.